2006-03-05

Fantastiskt årsmöte!

Ni som inte kunde medverka på årsmötet igår missade något. Rådhuset var vackert i solen!

Johnny Munkhammar, vår årsmötestalare, utmanande på förmiddagen våra tankar och menade att Västeuropa och den västeuropeiska sociala modellen har kört fast. Länder växer så det knakar runt om i världen, men inte så mycket i det "gamla Europa", framgångsreceptet stavas en avreglerad arbetsmarknad och lägre skatter - bland annat. Johnny hade med sig ett gäng av hans senaste bok European Dawn som gick åt som smör i skolsken. Inte många höll med Johnny helt, men det stimulerade uppenbarligen till diskussion.

Efter diverse val till olika poster - däribland ordförande, där jag får tacka för förtroendet att leda partiet ett år till - var det politisk diskussion. Över 100 förslag hade lagts till årsmötet och nu finns grunden lagd för det kommunala handlingsprogram som vi ska gå till val på.

Trötta och glada gick ett stort gäng till uteställe och eftersnackade. Otroligt rolig och nyttig dag! Nu kör vi - ända in i kaklet!

4 kommentarer:

Bertil sa...

Absolut jättekul och ett mycket intressant årsmöte! Som du säjer, svårt att hålla med Munkhammar om allt, men att vi är i stort behov av en liberalisering av svensk ekonomi tror jag att de flesta har lätt att hålla med om. Personligen känner jag att vi skulle tjäna mycket på att följa Munkhammars recept i större utsträckning än vad som är politiskt möjligt.

Utmärkt att få en genomlysning av stoffet från de olika arbetsgrupperna under årsmötet.

José Kimenga sa...

Årsmötet blev en succé. Jag blev uppmuntrad av de olika interventioner som gjordes. Jag fick en ny syn om hur roligt är det politiska jobbet. Föreningen har numeriskt vuxit. Jag kände det kollektiva engagemanget, vilket kommer att känneteckna vårt kommande arbete. Sverige är delvis kommunist idag, enligt Munkhammar (det är min tolkning). Det finns flera samhällsområde som bör liberaliseras.

Det var jätteroligt, och jag önskar Dig Ordförande, lycka till i Din nya mission.

Robert Nordman sa...

Ja, det var verkligen trevligt - även om jag kom sent, och känner att det var jättesynd att jag inte hann vara med i förarbetet till alla de förslag som fanns. Verkar ha varit en rejäl kreativitet i grupperna!

Mathias Sundin sa...

Arbetet kommer fortsätta i arbetsgrupperna, så chansen är inte förbi Robert.