2006-03-19

"Fp vill lova skattesänkning"

Det är rubriken på en artikel i NT, med anledning att jag häromdagen skrev om skattenivån i Norrköping och sa att jag ska ta upp frågan om att sätta en summa i kommande budgetförhandlingar. Jag beskrev också min oro att moderaterna går så mycket mot mitten att de inte längre vill sänka skatten. Jörgen Rundgren, oppositionsråd för (m), menar att han visst vill sänka skatten. Det är bra, och då förmodar jag att de står på min sida i förhandlingarna senare i maj.

2 kommentarer:

Bertil sa...

Jag tycker väl att det är rimligt att försöka räkna fram hur stort utrymme för skattesänkning som är möjligt att åstadkomma men olika åtgärder. Kan vi i alliansen enas om en siffra är väl det tydligt och bra och det sätter väl också i sig en viss press på att åstadkomma resultat.

Om det sedan inte skulle fungera, pga att åtgärder misslyckats eller att yttre omständigheter tillkommit, då antar jag att det går att förklara för medborgarna.

Niklas Frykman sa...

I Eskilstuna har vi sagt 10 öre om året, åtminstone den första mandatperioden. I fp vill vi ned mellan 1.20 och 1.50 i dagsläget, eftersom det är ungefär så mycket högre än de närmaste konkurrenterna vi ligger. Men ner till 30 kr jämt vore ju piffigt, med avskaffad värnskatt skulle det ju innebära 'hälften kvar'. :)