2006-03-30

Hur kan regeringen sitta kvar?

Jag kan inte förstå hur regeringen kan sitta kvar efter så svidande kritik från ett enigt konstitutionsutskott. Alltså, ett KU där samtliga partier står bakom kritiken. De borgerliga borde väcka en misstroendeförklaring mot hela regeringen. Detta är en skandal av mycket stora proportioner och inget talar för att det kommer hanteras bättre vid nästa katastrof. De kan inte heller skylla på att vi inte haft stora katastrofer innan.

Jag hör nu att partierna och rikspolitikerna vill lägga detta bakom sig. Det är en fullständigt felaktig inställning. Det är just nu när utredningarna är klara som diskussionen verkligen ska börja. Och allt annat än att regeringen avgår är oacceptabelt.

6 kommentarer:

Robsten sa...

Så regeringen avgår nu, vinner kanske valet i höst och återinsätts? Låt folket säga sitt, det äör val snart. En misstroendeomröstning skulle inte gå igenom, det är redan klart.

Mathias Sundin sa...

Det spelar ingen roll när valet är. Den typen av hänsyn ska man inte ta. När en regering missköter sig så grovt så ska den avgå.

Att en misstroendeomröstning inte går igenom är inget argument. Tycker man att regeringen eller enskilda statsråd ska avgå bör man genomföra en misstroendeomröstning, annars är man med på att personen sitter kvar.

Ola J Hedin sa...

Jag håller med robsten. Över-KU, dvs svenska folket, hanterar det där tillräckligt bra.

Mathias Sundin sa...

Vad ska man då ha KU till? Vad ska man då ha oppositionspartier till?

Herregud vi har en fullständigt inkompetent regering som är livsfarlig för befolkningen, det är vår skyldighet som opposition att göra något.

Robert Nordman sa...

Ja, vad ska man egentligen med KU till? Kanske det skulle klarna om vi hade en författningsdomstol som tog hand om alla anmälningar om ministerstyre och liknande. Då skulle de frågor som lämnas kvar för granskning inifrån, som detta, betraktas i ett helt annat ljus.

Men idag är det ju verkligen lite "Ja, ja...KU...vem bryr sig? De har ju ingen bestraffande makt, och väljarna har redan innan bestämt sig vad de tycker."

Typ.

Mathias Sundin sa...

Ja KU är tandlöst, men blir ännu mer tandfattigt om partierna inte ens följer upp när de nu verkligen gör något. Antingen en författningsdomstol eller mer fristående riksdagsledamöter.