2006-03-07

Intressant, men kort

Som vanligt i olika medier så missbedömer man tiden och har mycket mer att säga som inte kommer fram, och då är det ju grymt bra med en blogg där man kan skriva det!

Eva Andersson och jag diskuterade Hageby i Radio Östergötland, och jag hade tänkt fråga henne hur hon kan stå och vara så nöjd och säga att vi måste se till att människorna har jobb och kan utnyttja sin potential, när hon och hennes parti styrt Norrköping sedan 1932, och det bara blir fler och fler arbetslösa.

Min utgångspunkt var just att vi i folkpartiet ser människornas potential i dessa 150 utanförskapsområden runt om i landet, men det ligger hinder i vägen för dem så att de inte kan utnyttja den fullt. Det största hindret stavas just arbetslöshet. Vi vill ta bort dessa hinder, och har konkreta förslag hur, men Eva Andersson pratar mest om spårvagnar. Visst det är bra, men jag lovar dig Eva att ingen i Hageby kommer få ett jobb bara för att personen kan åka spårvagn istället för buss in till stan.

Otroligt roligt hur som helst att nu Hageby debatteras. Genom vår rapport ville vi lyfta upp problemen och lägga dem på bordet, svart på vitt, så att vi kan diskutera en lösning. Vår utgångspunkt är att det är människorna själva som kommer hitta lösningarna, om vi politiker tar bort hindren. Nu är diskussionen igång, bara då kan lösningar hittas. Grunden är arbete och en bättre skola, utan det kan vi göra hur mycket annat som helst.

Inga kommentarer: