2006-03-16

Lars Ohly i Hageby

Kommunisten som inte kallar sig kommunist, Lars Ohly, var igår på besök i Norrköping och Hageby. Han åkte dit för att bemöta folkpartiet och den rapport vi skrivit om området där vi bland annat visar att över hälften av människorna saknar jobb. Han menar såklart att vi svartmålar. Nej, det gör man bara om man överdriver det dåliga och säger sånt som inte är sant, men ingen har hittat några fel i våra fakta.

Mikael Sönne skriver i NT att Hageby plötsligt blivit väldigt intressant för politiker, och att flera tungviktare är på gång in. Äntligen har diskussionen kommit igång och äntligen kan det verkligen hända något från politiskt håll angående Hageby. Detta tackvare att folkpartiet vågade lyfta på mattan och sopa fram det som sopats under där.

Jag noterar också att vi i folkpartiet hittills är de enda som kommit med något konkret hur Hageby ska kunna utnyttja sin potential, hur problemen ska lösas. Lars Ohly gör som sossarna och pratar om spårvägen. Seriöst, är det någon som tror att det blir massa fler jobb, lägre ohälsotal och bättre resultat i skolan tack vare en spårvagn? Det finns bra fungerade kollektivtrafik idag. Jag är inte heller mot en utbyggnad av spårvägen, men det kommer inte lösa några problem.

Inga kommentarer: