2006-03-27

Replik på (s)

För en tid sedan skrev Eva Andersson och Lars Stjernqvist i Folkbladet och attackerade folkpartiet. Idag har vi ett svar med:

Fp för ett bättre Hageby

"Det har skrivits en hel del om Hageby senaste tiden på Folkbladets debattsidor. När socialdemokraterna Lars Stjernqvist och Eva Andersson för första gången lägger sig i debatten så berör de inte med ett ord de problem som finns eller de förslag som folkpartiet har. Istället sysslar de med ett politiskt spel. Över hälften av människorna i Hageby saknar ett jobb och tyvärr blir fler och fler arbetslösa. Hagebyskolan fick nyligen stänga efter bland annat två bränder, gängbildningar och våldsamheter. Vi tror det beror huvudsakligen på två saker. Ett, på problem i samhället, att många människor lever i ett utanförskap och två, att lärarna saknar befogenheter att skapa ordning i skolan. De kan inte ens skicka hem en elev som är farlig för de andra.

Folkpartiet har förslag på flera konkreta åtgärder, elva unika punkter för Hageby och nio punkter för ordning i skolan. Diskutera dessa och kom med egna förslag istället för politiskt dribblande och pajkastning. Folkpartiet tänker fortsätta att lyfta fram och belysa situationen i Norrköping, som riksdagskandidat Erik Svansbo gjorde i rapporten "Varsågod att våldta". Där visar han bland annat att Norrköpings kommun inte har någon handlingsplan mot kvinnovåld, trots upprepande påtryckningar från Amnesty.

I fortsättningen hoppas vi att socialdemokraterna vill medverka i diskussionen hur vi ska utveckla och förnya Norrköping och sluta med sitt politiska spel. Bemöt oss gärna i sak så kan vi börja diskutera.

Nummer 1 till 6 på folkpartiets kommunlista:
Mathias Sundin
Karin Augustsson
Mats Turesson
Iris Bustamante Cortés
Sverker Wadstein
Linda Lundquist"

Inga kommentarer: