2006-04-11

Inte överens i Alliansen?

Det har varit mycket snack nu ett tag om olika åsikter inom Alliansen. Jag börjar bli trött på den diskussionen, men förstår samtidigt att den kommer. Det är fyra olika partier med olika åsikter. Men vi är överens om grunderna för en ny regering både lokalt och på riksplanet. Sen är det upp till väljarna att välja inriktning på Alliansen. Är det moderaterna, folkpartiet, centern eller kristdemokraterna som ska vara dominerande? Det är detta som är det bästa med Alliansen. Man vet i grunden vad man får, men kan också välja inriktning.

Det jag stör mig på är att de andra partierna i Alliansen nu verkar ha gjort det till en grej att gnälla så fort folkpartiet gör ett utspel. Idag är det om utspelet att lägga ner lärarutbildningen. Alliansen är överens om en utredning av lärarutbildningen, och folkpartiet tycker att man ska lägga ner. Detta går inte mot varandra, men ändå gnäller Sten Tolgfors i moderaterna. Varför för han inte fram moderaternas åsikt i frågan istället?

Det ska påpekas att detta rör sig om riksnivå. Här lokalt har det inte varit någe snack och gnäll trots att vi i folkpartiet har gjort en del utspel. Det är så det ska vara. Alla partierna måste kunna profilera sig.

Inga kommentarer: