2006-05-24

Oroande svar i flyktingfråga

Röda Korset under Bengt Westerbergs ledning har genom Ungt val frågat ungdomar detta:

"Tycker du att människor som tvingas fly från krigs- och konfliktområden borde få stanna i Sverige?"

33 procent av de unga killarna svarar nej på den frågan. Det är skrämmande många! Folkpartiet i Norrköping vill att kommunen tar emot fler flyktingar än idag. Efter den tillfälliga asyllagen så finns det många tusen människor som måste ha någonstans att bo. Socialdemokraterna sa dock nej till en fråga från Integrationsverket om att ta emot fler flyktingar, med hänvisning till den dåliga arbetsmarkanden.

Visst är det så att många är arbetslösa, men vilken syn man har. De förutsätter att deras nuvarande värdelösa sätta att hantera arbetslösheten kommer fortsätta. Fler människor i en kommun är en tillgång, oavsett om det är flyktingar eller andra.

För att få kommunerna att ta emot dessa asylsökande så har folkpartiet i sitt budgetförslag till riksdagen satsar totalt 5,2 miljarder kr under tre år, bra mycket mer än s-regeringen.

2 kommentarer:

Andreas sa...

Det finns säkert en stark korrelation mellan misslyckad integrationspolitik och inställning till att ta sig an nya case. Positivt är dock att Folkpartiet har en god inställning i denna fråga. Socialdemokraterna har uppenbarligen misslyckats.

Mathias Sundin sa...

Ja precis, bra att du lyfter fram det. Om invandrare inte har jobb och lever på bidrag så ökar det främlingsfientlighet även om det inte är invandrarnas fel att de inte jobbar.