2006-05-03

Snällfällan

Dokument inifrån har gjort reportage om samliga riksdagspartier och nu på söndag är det folkpartiets tur. Snällfällan heter programmet och handlar om folkpartiets förvandling från "ett parti som tidigare pratade om jämställdhet, handikappreformer och flyktingfrågor till att numera mer prata om krav på invandrare, socialbidragstagare och skolbarn."

Som vanligt med den här typen av granskande program så låter allting väldigt konspiratoriskt och ont. Men visst har folkpartiet förändrats. Dock inte genom att strunta i handikappreformer och istället bara bry sig om krav, utan att genom också förstå att krav är ett sätt att bry sig och driva det samtidigt som man driver handikappreformer. Det är därför jag trivs så oerhört bra i folkpartiet.

2 kommentarer:

Bertil sa...

Folkpartiets "snälla" framtoning har väl knappast följt partiet sedan begynnelsen utan uppstod under en period med de partiledare som följde efter Per Ahlmark, fram till dess Lars L tog över. Så uppfattar jag saken, som att Folkpartiet är på väg tillbaka till sina rötter.

Hans U sa...

Tycker att det var en ganska dålig dokumentär. Att ett parti förnyar sig och ser till att man inte hamnar nedanför 4-% spärren är väl snarast ett sundhetstecken. Se bara på hur det går för (V) som klamrar sig fast i gamla (o)vanor.

Sen tycker jag att det är en mycket skev bild att de olika falangerna inte kan rymmas under samma tak. Att Fp inte satsar på social- och omsorgspolitiken längre är ju bara trams och taget ur luften.

Å andra sidan; om det här är det "värsta" som de kan få fram om FP ligger vi väl bra till =)