2006-06-09

Budgeten som vinner valet!

I förrgår presenterade Allians för Norrköping sitt budgetalternativ för 2007-2010, nästa mandatperiod med andra ord. Den största skillnaden mot vänsterkartellens budget är grundskolan och äldreomsorgen, framförallt grundskolan. I deras förslag så skär de ner grundskolan med hela 163 miljoner kr! Detta efter de senaste årens jättenedskärningar med 170 sparkade skolpersonal som resultat. Nu kommer det bli bra många ytterligare lärare som får sparken om vänstern vinner valet.

Vi satsar istället dessa 163 miljoner kr i grundskolan för att höja kvalitén så att fler elever kommer in på gymnasiet och får bättre kunskaper med sig i livet. Som jag skrev om förra veckan så skriver LO i en rapport att om inte kvalitén höjs i grundskolan så kommer det leda till lägre löner och fler arbetslösa.

Vi satsar som sagt också mer på äldreomsorgen, 45 miljoner kr närmare bestämt. Vi inför också den så kallade Skärholmsmodellen i Norrköping som varit mycket framgångsrik och minskat antalet människor som lever på socialbidrag kraftigt.

Detta är budgeten som vinner valet, eftersom den är så tydlig i sina prioriteringar av vad som är viktigast. Nu finns det två riktigt tydliga alternativ i Norrköping!

Läs och hör mer i NT, Folkbladet och Radio Östergötland.

Inga kommentarer: