2006-06-27

Dagens omsvängning...eller?

Igår skrev Mattias Ottosson, kommunalråd (s), på DN Debatt om att Östergötland borde bli ett försökslän för skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Förra året, närmare bestämt den 25 april, röstade han nej till exakt en sådant motion från borgerligt håll. Något som jag idag påpekar i bla Folkbladet.

Mattias Ottosson har naturligtvis tyckt så hela tiden som han nu anger på DN Debatt, men lyckades inte få med sig partiet på det. Ottosson anklagas från flera håll för svagt ledarskap och många säger att det egentligen är Eva Andersson, vice ordförande i kommunstyrelsen, som bestämmer mest. Hon är tokmot Ottosson förslag, vilket hon gärna anger i NT idag. Och hon vann alltså den interna kampen förra året.

Dessutom passar Ottosson i debattartikeln på att såga friåret, vilket ytterligare splittrar hans samsyn med vänsterpartiet och miljöpartiet - som är mot avdrag för hushållsnära tjänster. Dags att lägga ytterligare en svår fråga till vänsterkartellens samarbete, där ligger redan bland annat flygplatsen som (v) och (mp) är emot och Vrinnevisjukhuset som (v) och (mp) kämpar för, men inte (s) som kör Palle Håkanssons linje.

Inga kommentarer: