2006-06-29

Framtidens nyheter

Denna affisch är en av de som folkpartiet kommer köra i valrörelsen. Läs mer i DN.

4 kommentarer:

Robsten sa...

En av de mycket få vettiga valafficher jag sett. Om en valaffich är vettig märker du om du ändrar budskapet till motsatsen, blir det då så löjligt så du börjar garva så är budskapet meningslöst. Mycket få afficher klarade det testet på DNs affichhistorik.

Emma Ode sa...

Jag håller helt med om att vänsterns krav på slopade läxor i hela grundskolan kanske inte riktigt skapar bra förutsättningar för kunskap. (Som språklärare har jag svårt att tro att språk kan läras in utan självstudier i form av just läxor). Däremot undrar jag verkligen vad syftet är med kravet "Fler läxor". Det är väl ganska puckat att ha läxor bara för läxornas skull. Många läxor som ges i dagens skola skulle kunna tas bort medan man ger konstruktiva läxor där det verkligen behövs. Dessutom vore det bra med mer individanpassat lärande och mindre av kollektiva lösningar av typen "mer läxor".

Mathias Sundin sa...

Det är ju upp till varje skola och lärare att avgöra, och inget som folkpartiet kommer lägga sig i. Däremot har vi en åsikt i frågan och Sverige är det land som har minst antal läxor redan idag.

Mathias Sundin sa...

Emma: Jag kollade in din blogg, för jag tyckte att jag kände igen ditt namn. Och förstår av din beskrivning att det är den Emma Ode som gick på Folkasboskolan samtidigt som jag. Tråkigt bara att du blev miljöpartist =)