2006-06-27

Språklyftet

Idag lanserar folkpartiet en rapport vid namn "Språklyftet" där bland annat kravet på språktest när någon vill bli svensk medborgare ingår. Rapporten behandlar på ett utförligt sätt vikten av det svenska språket för att lättare kunna få jobb och komma in i samhället. Kan man inte svenska så är det naturligtvis mycket svårare att följa med i nyheter, ta ställning till vad man ska rösta på, söka jobb, klara kontakten med myndigheter och så vidare, och så vidare.

6 kommentarer:

Robsten sa...

Och vad tycker du om det förslaget då?

Mathias Sundin sa...

Grymt bra!

Robsten sa...

Du skämtar? jag trodde du var Westerberg-liberal

Mathias Sundin sa...

Du får nog förklara defintionen på en Westerberg-liberal isåfall.

Jag gillar Bengt Westerberg men är inte överens i allt han gjorde. Bland annat hans närmande till socialdemokratin mot slutet av den borgerliga regeringen var katastrofalt - och mot folkpartiets landsmöte.

Jag tycker Westerberg började mycket bra men blev sämre, men naturligtvis har han fortfarande väldigt många förtjänster.

Robsten sa...

Men han var "snällfällans" främsta företrädare, det vet du nog, han hade aldrig, ALDRIG, framfört ett förslag om språktest, det vet du Mattias.

Mathias Sundin sa...

Ja, och? Jag säger ju att jag gillar honom men inte alla hans åsikter. Han har stora fördelar men också en del nackdelar. Han blev lite för mkt snällist tex.