2006-07-28

Civilkurage, korkat och olagligt

Idag skriver NT på ledarplats att det visar på civilkurage att göra som Svansbo och jag gjorde i förrgår, Folkbladet i form av Göran Färm tycker att det var korkat och Folkbladet lyfter på nyhetsplats fram att folkpartiets partisekreterare stödjer mig.

Det Folkbladet inte skriver, vilket är bra, är att de försökte få det hela till att vara olagligt. De intervjuade både mig och partisekreterare Johan Jakobsson och läste upp lagen, men när reportern tillslut förstod att vi inte alls hade avbrutit eller stört, utan buat när det var paus i talet och alla andra applåderade så la hon ner den vinklingen. Jag påtalade också för henne att det stod poliser tio meter bort, och om det gjordes något olagligt skulle dom ha ingripit.

Det är inte bara min rättighet att uttrycka min åsikt, utan också en skyldighet när sådana vidrigheter sägs som det gjorde på denna och på många andra demonstrationer Sverige runt.

Angående min debattartikel i gårdagens NT så kom det idag ett svar i form av en insändare från signaturen "Hellre snäll än korkat kaxig".

5 kommentarer:

Robsten sa...

Ja, ja, ja Mathias, ni var så modiga. Jag berättade väl om den kristdemokrat som ställde upp mot Sahlin på Pridefestivalen och var mot homoadoptioner? Det var rakryggat, av KDaren, äckligt av Sahlin.

Robsten sa...

Och varför tog du bort din egen kommentar? Den var OK, den som i leken ger sig in...

Anonym sa...

Det var hemskt vilket brinnande intresse du har för vad Mathias gör och inte gör, Robsten. För mycket fritid?

Robsten sa...

Tja, kanske, jag jobbar 40 timmar/veckan, tränar med vikter, cyklar, odlar på min lott, läser treböcker paralellt, sitter en tre timmar framför datorn, går ut med hunden, mär med i ett politiskt parti som vill ha minuppmärksamhet, vänner....Du har nog rätt.

hagabo sa...

Inte särskilt begåvat agerat när du och din partikollega stog och buda och visslade bara för att ni inte delade talarens åsikt.

Tack och lov så är jag inte folkpartist.