2006-07-21

Miljöpartiet de Ensamma

Förra veckan ställde vi i Alliansen det lokala vänsterblocket, socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet mot väggen och krävde besked om deras politik och deras eventuella samarbete.

Idag svara miljöpartiets gruppledare Stefan Arrelid mycket klargörande i NT:

"Vi är inget vänsterparti och ingår inte heller i en vänsterkartell. Vi går till val på ett eget kommunalt handlingsprogram och valmanifest."

Han ska ha all heder av sitt raka och ärliga svar, inga krumbukter för att försöka komma undan. Miljöpartiet går till val själva och utesluter inte samarbete med Alliansen efter valet.

Det som vi redan visste står nu också klart - det finns ett enda regeringsalternativ i Norrköping, de fyra borgerliga partierna i Alliansen.

5 kommentarer:

Robsten sa...

Och det är höjden av demokrati förstår jag.

Mathias Sundin sa...

Vad?

Robsten sa...

Ja, om MP går över till alliansen i Norrköping, då har väljarna tydligen inte så mycket val "det finns ett enda regeringsalternativ i Norrköping", skriver du. I min kommun finns också bara ett enda regeringsakternativ sossarna, tycker det har en doft av sovjet omkring sig.

Mathias Sundin sa...

Jag varken tycker att de ska eller tror att mp går över till alliansen.

Robsten sa...

Jag kanske missförstod dig, eller så var jag trött. Det bästa för mig som väljare är i alla fall att inget block känner sig för säker i sadeln, både på riksnivå och på kommunal nivå. Det var kontentan av vad jag villa ha sagt.