2006-08-18

Dagens media 18/8 - Alliansen ökar ledningen!

Dagens gladaste nyhet är Temos mätning som visar att trenden från de tidigare opinionsundersökningarna håller i sig, Alliansen ökar sitt försprång. I juni var det i Temos mätning dött lopp, 47.6 mot 47,2. Idag är skillnaden nästan fem procentenheter, 50,1 - 45,2. Glädjande är också att vänsterpartiet återigen börjar hälsa på Kamrat 4 procent, de ligger på sin lägsta siffra sedan 1994 med 4,7 procent.

På lokalplanet börjar det bli uppenbart att sossarna nu har startat en kampanj mot mig som inleddes med Stjernkvists angrepp igår. Ytterligare en insändare publiceras idag i Folkbladet "Sundin som stark man bådar illa", samtidigt som jag och Erik Svansbo har ett svar till Ibrahim Mohsen.

I NT skriver miljöpartiets Bengt Cete en förvirrad insändare om folkpartiets vilja att stå upp för Norrköping. Varenda en som skriver i det ämnet visar hur rätt vi har. Lokala norrköpingspolitiker inser inte att vi låter andra kommuner styra oss, att vi inte klarar av att stå upp för Norrköping. Istället för att ta till sig och fundera igenom saken reagerar de med ryggmärgen och menar att inget är fel. Den attityden gjorde att Vrinnevisjukhuset kunde rustas ned, och den attityden gör att nedrustningen kommer fortsätta om vänsterkartellen vinner valet.

I NT har Erik Svansbo en kort och stenhård insändare som svar till Henning Süssner, "Vänsterns politik är tvång".

I samma tidning skriver gruppledaren i landstinget Gunnar Asserhed om vårdgarantin och förklarar att det ursprungligen är en folkpartistisk idé. Den infördes ursprungligen under den borgerliga regeringen 91-94 men togs tillsammans med husläkarreformen bort när sossarna kom tillbaka till makten. Tyvärr har sossarna inte lyckats genomföra en reform som verkligen funkar:

"Att vårdgarantin idag beskrivs som en succé är folkpartiets förtjänst. Det är vi som står för metoden och vi har varit uthålliga i vårt krav på införande. Det finns dock ett moment kvar för att vårdgarantin ska bli en verklig garanti. Vårdgarantin kräver en mångfald av vårdgivare det vill säga också privata vårdgivare måste finnas så att patienten."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stå på dig! Din politik, dina förslag och din ställning i utrikefrågorna är helt klockrena!

Hälsa Erik också!

Niklas Frykman sa...

De tycker verkligen, verkligen illa om dig. :)

Mathias Sundin sa...

Ja, någonting bra måste jag ha gjort =)