2006-08-02

Din analys är fel, Kulturella fåror

Bloggaren Kulturella fåror har ängnat en hel del uppmärksamhet åt mitt och Eriks buande vid en anti-Israeldemonstration förra veckan. Eftersom jag tycker det är kul med en lokal bloggdebatt så ska jag besvara honom. Den första delen är ett försök till skildring av vad som egentligen hände, som jag inte lusläst men verkar stämma. Andra delen är hans egen analys där han kommer fram till några märkliga saker, egentligen utan att underbygga. Mycket text, lite analys.

Genom att hänvisa till kommunisternas hemsida och att Erik skriver på sin blogg att jag "möjligen hörde fel" så får Kulturella fåror det till att ingen har sagt nazistiskt. Det är ingen analys som skulle hålla i en domstol om man säger så. Självklart kan jag ha hört fel, men det tror jag inte. Jag hörde klart och tydligt att talaren från kommunisternas sa att Israel är en nazistisk stat, som följdes av applåder och jubel. Uppenbarligen hörde också NT:s reporter det eftersom han skrev det i tidningen följande dag. Men återigen, visst kan det ha varit fascistisk stat han sa, precis som om det skulle vara något bättre. Att i sin analys lita blint på vad en part säger eller hör, men inte den andra., blir inte mycket till analys. Analysen från en oberoende källa borde vara att det helt enkelt finns olika uppfattningar om vad som sades.

Slutklämmen i analysen är att mitt och Eriks agerande var naivt och idiotiskt. Varför förklarar han inte. Han tycker vi har fel åsikter och därmed är vårat agerande idiotiskt? Jag anser precis motsatsen. Jag anser att det är alldeles för få som säger ifrån i den här frågan, hatet mot Israel växer, terroristerna har medierna helt på sin sida och just nu springer världen på helt utan moralisk kompass. Nu behöver vi någon som Winston Churchill som kan slå näven i bordet och våga stå för en annan moral. Ingen höll med Churchill om att Hitler skulle stoppas, inte fören det nästan var försent. Nu gör vi samma misstag igen, fast i en annan situation - och ingen Churchill ser jag någonstans.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Att vänstern i Sverige historiskt sett har sjungt diktaturers och totalitära staters lov är ingen nyhet.

Att de skulle vara med i en demonstration där högerextrema uttalanden ropas, skulle åtminstone inte jag bli förvånad av.

Tokvänstern drivs av att vara just tokiga och brister säkert i omdöme på vägen.

Mathias Sundin sa...

Kort om det där med nazismen:

Du menar att du har svårt att tro att någon skulle säga något så dumt, för vänstern har koll på det där med nazism. Det kunde man ju tro, men det är ju ett mycket vanligt argument mot Israel (från vänster) att judarna nu själva är som nazisterna var under andra världskriget.

Det visas väl bäst med demonstrationen i Malmö där hakkors förekom i samband med Israels flagga.

Alltså faller det inte på sin egen orimlighet, som du skriver, även om det vore bra om det vore så.

Men om han sa fascistisk, vad tycker du om det?

Anonym sa...

Jag är förvånad hur kf kan sätta tillit till till antidemokratiska sekten Kpml(r)s uppgifter. DE är inte trovärdiga utan en spegelbild av nynazisterna. Deras motståndare är de samma och de legitimerar varandra- de ena säger sig bekämpa nazister de andra kommunister.
Sigge

Anonym sa...

http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=1316&Artikel=503120
Sigge

Mathias Sundin sa...

Niklas Lindgren: Ja, precis!

Sigge: Bra påminnelse. En mycket trovärdig organisation, RKU.