2006-08-27

En spännande vecka

Schemat den gångna veckan har varit fullpackat, därför har jag inte hunnit skriva så mycket. Idag är jag faktiskt ledig lite även om jag ska in till jobbet en stund på eftermiddagen tänkte jag, en ny vecka börjar ju imorgon.

Men åter till den nuvarande. I måndags presenterade Allians för Norrköping vår gemensamma valplattform, med fokus på nej till skolnedskärningar, åtgärder för fler människor i jobb och en överenskommelse om familjepolitiken.

Tisdagen innebar bland annat ett mycket intressant företagsbesök i Krokek hos Pivab. En föredetta trädgårdsmästare som genom sitt tekniska intresse och numera enorma kunnande har byggt upp ett mycket avancerat företag som gör olika typer av maskiner till andra företag. Just nu jobbar de med en 70 meter lång maskin som de bygger helt själva. Tillgången på högutbildad arbetskraft, eller kanske man ska säga utbildad arbetskraft var deras huvudproblem. Han berättade om ett exempel där de provanställt en kille med ganska hyfsade betyg från en yrkesutbildning. Men det visade sig snart att han inte ens kunde klara ut av ritningarna om det vara milimeter eller meter. Hur kunde denna elev överhuvudtaget få godkänt undrade man på Pivad? Inga krav, är svaret.

På onsdag besökte vi Mosstorpskolan i Skärblacka där de bland annat jobbar mycket bra med den sociala aspekten och har två fritidsledare och två specialpedagoger anställda. De har dessutom samlat eleverna med särskilda behov i en klass och koncenterar resurserna dit. På kvällen hade vi en manifestation i Hörsalsparken mot s, v och mp:s föreslagna nedskärningar i grundskolan. Lärare Per Enstedt höll ett lysande anförande och varnade för att rösta på något av de partier som nu styr kommunen.

Torsdag så var det dags för besök i Norrköpings hamn. En mycket imponerande verksamhet och så otroligt stort! Jag hade faktiskt inte fattat innan hur otroligt stor hamnen är. 3,5 mil om man ska åka runt till allting och sex kilometer kajer. Sen kampanj i Åby utanför affärerna.

Fredag gick i landstingets och vårdens tecken. På morgonen besök hos ungdomsmottagningen, sen Rädda Barnen och på eftermiddagen Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP. Bra verksamhet rätt igenom och mycket intressanta besök. På lunchen klämde vi dessutom in ett torgmöte vid Alliansbyn.

Och så till sist lördag med stor Allianskampanj i stan, Hageby, Ingelsta och Coop. Stan var orange! Tusentals ballonger, t-shirts, broschyrer och flygblad. Sossarna satt och skakade i sin valstuga.

Stort tack till alla, speciellt för alla som besökte skolmanifestationen på onsdagen.

2 kommentarer:

Hans U sa...

Det var riktigt trevligt utanför Coop. Tyvärr blåste det lite för mycket och en hel del ballonger flög iväg :-)
Var dock en hel del barn som fick en ballong.

Det var också en hel del som ville prata politik och det var naturligtvis roligt.

Mathias Sundin sa...

Bra kämpat Hans!