2006-08-08

Folkpartiet står upp för Norrköping!

Idag lanserade vi kampanjen "Folkpartiet står upp för Norrköping". Vi samlades ett tjugotal folkpartister och talade och sjöng. Erik Svansbo hade knåpat ihop en ny variant av den låt som Peking fanz använder sig av på Parken. Text och låt i mp3-format har ni nedan.

NT, Folkbladet och Östnytt var på plats. Reportaget i SVT finns ute på nätet för beskådande. Jag kritiserar i intervjun det svaga ledarskapet hos socialdemokraterna i Norrköping och i synnerhet kommunstyrelsens ordförande Mattias Ottosson. Vad gör sossarna då? Jo, Ottosson skickar fram Lars Stjernkvist som inte har någon som helst ledarroll i kommunen, han sitter i kommunstyrelsen men är inte ens kommunalråd. Klarar inte Ottosson ens att själv bemöta kritiken?

Och det Stjerna kommer med mot oss är rent patetiskt. Han säger att vi ju har en bra symfoniorkester, att vi har ett fotbollslag på gång upp i Allsvenskan och förbättrad arbetsmarknad. Det första har inget med saken att göra, det andra är väl knappast sossarnas förtjänst och det tredje är en lögn. Arbetslösheten minskar inte ens lite i Norrköping, den står still och är från början mycket högre än övriga länet och riket.

Stå upp för Norrköping (melodi Go west):
Tillsammans - rädda vår akut
Tillsammans - sparka Palle ut
Tillsammans - nya friska tag
Tillsammans - Peking är vårt lag!

I skolan - Inget mera bråk
Tillsammans - svenska är vårt språk
Tillsammans - kunskap rätt metod
Tillsammans - framtiden är god

Stå upp för Norrköping
Stå upp för Norrköping
Stå upp för Norrköping
Stå upp för Norrköping

Tillsammans - vi ska stå er bi
Tillsammana - upprätta Vrinnevi
Vårt centrum - det är Norrköping
Vad slår det - faktiskt ingenting!

Tillsammans - skapa framtidstro
Tillsammans - i Peking ska vi bo
I skolan - sluta skära ner
Tillsammans - vi vill ge er mer

Stå upp....

Låten i mp3-format.

Inga kommentarer: