2006-08-14

Mycket på gång!

Det är full fart i valrörelsen över hela landet, det verkar mest bara vara sossarna som inte har börjat än. Fredrik Reinfeldt i lördags, Lars Ohly till attack mot sossarna på söndagen, idag presenterar Lars Leijonborg ett handikappolitiskt manifest. Sossarnas valmanifest kommer till helgen, och kommer nästan uteslutande handla om bidrag är min gissning.

Vad gäller det handikappolitiska manifestet så föreslår fp en år satsning på 500 mkr för att stimulera fastighetsägare att anpassa bostäder för handikappade. Vi ser nämligen nu att målet att Sverige ska vara handikappanpassat år 2010 inte kommer uppfyllas. Dessutom vill man bla skärpa lagstiftningen från 2011 och ta bort arbetsgivarens ansvar att betala en del av sjukersättningen, det gör att till exempel handikappade väljs bort eftersom de riskerar att bli en stor kostnad.

Manifestet har tagits fram av bland annat riksdagsledamot Linnea Darell från Östergötland.

Förra veckan skrev Hans Bergström i DN om folkpartiet och gav svar på tal till alla som gläfser om främlingsfientlighet, idag är det förra partiledaren Maria Leissners tur i Expressen, och hon sparar inte på krutet:

”Integration genom att kunna prata språket.Genom att känna sig hemma med kulturarvet. Genom att få jobba. Genom att intebli sedd som offer utan som en stark och klok individ som kan försörja sigsjälv. Måste den som bryter mot en socialdemokratisk definition av hurintegrationen löses bli beskylld för rasism?"

Lokalt så har Erik Svansbo blivit intervjuad i TV Öst vilket troligen kommer i morgondagens tidning och jag ska imorgon bli intervjuad i SVT:s Östnytt om folkpartiets dörrknackningskampanj i Hageby och vår integrationspolitik.

Inga kommentarer: