2006-08-09

Stå upp i media

Östnytt körde som sagt ett reportage igår, NT skriver idag mest om det faktum att vi har ett blomsterarrangemang i Hörsalsparken. Känns ju som mindre intressant. Folkbladet skriver om vår lokalpatriotism och Radio Östergötland uppmärksammar vår låt och har ringt IFK Norrköping och frågat vad de tycker om att vi använder samma slogan.

"IFK Norrköping vill inte figurera ihop med några politiska partier. Så jag tycker inte att det är så lämpligt", säger Hans Lundin, till radion. Hans Lundin sitter lämpligt nog i kommunfullmäktige för socialdemokraterna.

För oss handlar det inte om att ta en slogan från någon, vi lanserade igår "Stå upp för Norrköping" som en slogan för alla som bor här. Det är vad vi alla måste göra, bland annat för IFK Norrköping som nu förhoppningvis går upp i Allsvenskan igen.

I mitt anförande igår använde jag bland annat en liknelse mellan IFK Norrköping och just kommunen Norrköping. Om IFK ska ta sig tillbaka till Allsvenskan duger det inte att vara tvåa på bollen, de måste vara etta. Samma sak gäller kommunen. Vi måste vara mycket mer på hugget.

UPPDATERING kl 10.57:
Radion har intervjuat mig med anledning av Hans Lundins uttalande. Kommer väl under dagen i SR ÖG.

UPPDATERING kl 13.00:
Nu finns ett nytt inslag hos Radio Östergötland där jag tillbakavisar kritiken från Hans Lundin (s).

2 kommentarer:

Mats Turesson sa...

Det blir faktiskt en aning pinsamt när Hans Lundin, socialdemokratisk fullmäktigeledamot (och även ordförande i IFK Norrköping) uttalar sig negativt om Folkpartiets vilja att "Stå upp för Norrköping. Även socialdemokratiska väljare borde ju tycka att sådana självmål är pinsamma.
För oss folkpartister är det självklart att stå upp för Norrköping, att kommunens socialdemokrater inte gör det är förbluffande.

Robert Nordman sa...

Ja NT:s sväng på det hela var ju lite...intressant. Även Östnytts väckte lite frågetecken vilken vinkel de var ute efter.