2006-08-15

Ta inte mot medaljen, Björn Eriksson

Erik Svansbo (fp) kontaktade igår landshövding Björn Eriksson och bad honom att inte ta mot den medalj han tilldelats av Vladimir Putin för sitt arbete för relationerna mellan Ryssland och Sverige. Eriksson ämnade dock ändå ta mot medaljen.

Anledningen till Svansbos uppmaning är att Ryssland mer och mer blir en diktatur. I Freedom House rankning har landet gått från Free till Partly Free för att nu rankas som Not Free och utvecklingen mot mer och mer auktoriär regim fortsätter.

Radio Östergötland och Extra Östergötland (ej på nätet) rapporterar om saken.

5 kommentarer:

Robsten sa...

Jaha, kan du ge några exempel på hur ryssland blivit mer auktoritär? Enligt vad jag minns blev Putin vald i laga ordning, i ett fritt val. Blivit mer diktatorisk, sedan sovjettiden eller vad?

Mathias Sundin sa...

Läs rapporten.

Robsten sa...

Jepp, jemen är enligt denna karta friare än Ryssland, förlåt, men jag skulle ungefär en miljon gånger hellre flytta till Ryssland än Jemen, där standes en kvinna(enligt ett reportage jag såg) för att hennes man MISSTÄNKTE att hon FUNDERADe på äktenskapsbrott. Dessutom ser man på kartan att det är en smula politiskt influerat. Israel för höga poäng(alltså väldigt fritt, låga poäng enligt denna modell) jag kan hänvisa till andra rapporter som visar motsatsen, så om du tror detta är hugget i sten så tror du fel. Ryssland kommer alltid att betraktas med misstänksamhet, vad de än kan tänkas göra. Estland får absolut högsta poäng, trots att t.o.m. EU tagit upp hur den ryska befolkningen diskrimineras och inte får rösta fast de bott där i 30 år, objektiv? Jag tror inte det. Sverige får också absolut högsta "frihetspoäng", det skall jag noga komma ihåg.

Mathias Sundin sa...

Jag ser inte att du för några sakargument för att Ryssland inte går mot att bli mer aukoritärt. Tycker du att landet utvecklas och blir mer demokratiskt?

Anonym sa...

идите нахуй.
нам срать с высокой башни на ваше отношение.
фашистня хренова.
ni får dra dra åt kukhelvete.
från det högste tornet skiter vi ned på vad ni tänket om oss.
jävla rassar