2006-09-04

Några saker om dataintrånget

1. Reportern som "avslöjade" detta på Dagens industri är enligt uppgift gammal SSU:are.
2. När "kd-spionen" avslöjades så ville Marita Ulvskog att kd skulle ringa henne och be om ursäkt, nu när folkpartiet försöker göra just det, säger sossarna att de inte tänker prata med fp. Troligen eftersom dessa uppgifter snabbare skulle klara vem eller vilka som ligger bakom, och det hela ebba ut.
3. Presskonferens var igår natt 23.30 med juriskt ombud och allt, alldeles lagom för att ta uppmärksamhet från Fredrik Reinfeldts utfrågning i SVT. Samma som man gjorde med Göran Hägglund och "kd-spionen".
4. SAP-net är inte direkt Fort Knox. Det är en FirstClass-server som inte har speciellt hög säkerhet. Med andra ord finns där troligen inte speciellt hemliga saker. Säkert finns det massvis med "infiltratörer" på folkpartiets motsvarighet.

Med detta sagt så vill jag påpeka att handlingen ändå är jävligt puckad. Det är olagligt och idotiskt och som kampanjarbeterare och lokalpolitiker blir man förbannad över sånt här när man sliter häcken av sig för en borgerlig valseger. Jag hoppas dom bokstavligen kastade ut honom.

Inga kommentarer: