2006-09-04

Oj då!

Senaste nytt:

"Uppgifter har på eftermiddagen framkommit om att ytterligare en person inom liberala ungdomsförbundet har haft tillgång till inloggningsuppgifterna till den lokala socialdemokratiska ombudsmannen i Skaraborg. Den personen heter Nicklas Lagerlöf och är förtroendevald inom liberala ungdomsförbundet i Västsverige.

Nicklas Lagerlöf har i sin tur fått inloggningsuppgifterna från en person inom SSU i Skaraborg. Polisen har informerats om namnet på SSU:aren som självmant gav spridning åt inloggningsuppgifterna och förmedlade dem till Nicklas Lagerlöf."

Tillåt mig att bli lite konspiratorisk. En SSU:are ger inloggningsuppgifter till en LUF:are, troligen på order uppifrån. Sossarna väntar lugnt och noterar när inloggningen används, för att sedan kunna använda i valrörelsen. Inte omöjligt?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Oavsett om inloggningsuppgifterna planterades av SSU (vilket låter som en väl fantasifull bortförklaring) - är det inte folkpartister som visat dåligt omdöme genom att använda sig av dem?

Mathias Sundin sa...

Jo, och om du läser mina andra inlägg så skriver jag just det.

Bertil sa...

Alltså, man kan alltid diskutera de etiska aspekterna av att logga in med lånta fjädrar på någon annans nätverk, men därifrån till att polisanmäla saken och betrakta intrånget som kriminellt, är det verkligen inom rimlighetens gränser? Vad säjer en åklagare om saken, det skall bli intressant att se.

De som förväntar sig att kunna bevara hemligheter i ett nätverk online, är inte dessa naiva i överkant? Det är min spontana reaktion.

F.ö. känner jag mig helt övertygad om att sossarna gråter krokodiltårar, de har säkert gnuggat händerna under lång tid i förtjusningen över naiva personers hackerlekar.

Robsten sa...

Det här är ju inget som kommer att påverka valet, men att få det till att sossarna gjort fel när en FPare gör sig skyldig till dataintrång är lite väl magstarkt.

Mathias Sundin sa...

Vem säger det Robsten?

Robsten sa...

Det låter faktiskt så när du lägger ut texten. Jag tycket Leijonborg gjorde ett bra framträdande i SVT om affären för någon halvtimme sedan, du kan ju jämföra med dina egna inlägg.

Mathias Sundin sa...

Från tidigare inlägg:

"Med detta sagt så vill jag påpeka att handlingen ändå är jävligt puckad. Det är olagligt och idotiskt och som kampanjarbeterare och lokalpolitiker blir man förbannad över sånt här när man sliter häcken av sig för en borgerlig valseger. Jag hoppas dom bokstavligen kastade ut honom."

Du kan lägga ner dina tolkningar Robsten. Och samtidigt inte gå på allt som står i media, sossarna sköter detta mycket snyggt för göra maximal skada. Men det kunde de inte ha gjort om något pucko inte loggat in hos dom.