2006-09-18

Oklart läge

Alliansen vann i riket, det är allra viktigast och så otroligt skönt. Jag tror vi upplevde en historisk söndag som vi kommer se tillbaka på och säga att det var då den socialdemokratiska dominansen i Sverige bröts.

Här i Norrköping så är miljöpartiet vågmästare och valet inte avgjort ännu. Vi får helt enkelt se vad som händer. Trist att vi inte lyckas ända fram och fick majoritet utan mp som vågmästare.

Landstinget ser det ut att bli maktskifte i vilket är oerhört viktigt för Norrköping. Men Vrinnevilistan är vågmästare. Det ska nog mycket till dock för att dom ska samarbeta med sossarna, det skulle många väljare se som ett stort svek.

Att folkpartiet gick bakåt så kraftigt är såklart trist men eftersom alliansen vann spelar det ingen större roll. Här lokalt fick vi fem mandat, samma som centern och ett mindre än kristdemokraterna. Det som är glädjande för fp Norrköping är att vi i förra valet hade ett glapp till riksreslutatet på 3,9 procentenheter, det har nu krympt till 1,6. Alltså, vi har under lång tid gjort sämre resultat i Norrköping än hela Sverige, att vi minskar den klyftan innebär att vi gjorde ett bättre val här än på riks.

2 kommentarer:

Petter Enlund sa...

Jaha, grattis då Sudden. Nu får ni allt visa vad ni går för... Jag ska följa er noga!

Hans U sa...

Synd att vi inte nådde ända fram i Norrköping. Skittråkigt att Sd ser ut att få två mandat, usch.

Vi får leva på att vi får ny regering, det känns riktigt roligt.