2006-10-26

Stjernkvist backar?

NT plockar idag upp situationen runt Lars Stjernkvist som sitter på en mängd tidskrävande uppdrag samtidigt som han ska bli skolkommunalråd, ett jobb som kräver totalt fokus. Stjernkvist säger i artikeln att han kanske kommer frånsäga sig uppdrag. Idag har han tre riktigt tunga uppdrag och en mängd mindre.

Stjernkvist har plats i kyrkomötet, som är Svenska kyrkans riksdag, de sammanträder 8 heldagar per år. Dessutom sitter han i landstingsfullmäktige vilka också sammanträder 7-8 heldagar per år och i någon beredning för hälso- och sjukvårdsnämnden. Han sitter också i Norrköpings kyrkofullmäktige och är ordförande i ABF. De två sistnämnda är uppdrag som utförs på fritiden, och inte lika allvarligt, men faktum är att mycket av jobbet som kommunalråd också utförs på "fritiden".

Jag tycker han måste avsäga sig minst uppdraget i kyrkan, egentligen också det i landstingsfullmäktige. Han kandiderade dit som någon slags brobyggare, men nu är det inte längre (s) som styr i landstinget och hans roll är onödig.

Det räcker inte att prata om att eventuellt kanske avsäga sig uppdrag, det handlar om att göra det. Nu.

Inga kommentarer: