2006-11-29

Nationella prov i trean

Jan Björklund fortsätter sitt arbete i expressfart. Han var känd som en oppositionspolitiker som var mycket aktiv och fick mycket gjort, det är underbart att se han fortsätter samma stil när han nu verkligen har möjlighet att påverka.

Nationella prov i trean är en viktig del i en ny skolpolitik. Inte för att prov i sig gör någon större skillnad men för att eleverna som inte klarar sig uppmärksammas tidigt - och här kommer det viktiga - också får hjälp tidigt.

Satsar vi på läsa, skriva och räkna i lågstadiet slipper fler elever misslyckas hela grundskolan, hamna på gymnasiets individuella program och där ofta hoppa av skolan ut i arbetslöshet.

UPPDATERING:
Sossarna verkar ha lite svårt att bestämma sig för hur deras kritik ska se ut, de säger nämligen att det är ett slag i luften och samtidigt att det leder till en sorteringsskola. Slag i luften brukar väl inte ha så stor verkan, hur kan det då leda till att elever sorteras ut?

Men för att svara på det där om sorteringsskola. Det är den synen som är så fruktansvärt farlig. Om ett barn inte har lärt sig läsa så får vi inte låtsas om det, då blir allt bra. Kan man inte läsa så måste man få mer hjälp, nya metoder eller vad som nu kan krävas. Inte att man bara får gå vidare till nästa klass utan insatser. Suck.

2 kommentarer:

Kf sa...

"Sossarna verkar ha lite svårt att bestämma sig för hur deras kritik ska se ut, de säger nämligen att det är ett slag i luften och samtidigt att det leder till en sorteringsskola"

Det är ju för att de inte har kunnat ta del av materialet INNAN det har offentliggjorts - sickna kassa politiker... ;-)

Mathias Sundin sa...

Haha ja, vilka sopor!