2006-12-05

Märkligt KS-möte

Igår hade vi kommunstyrelse där budget skulle antas för att sedan gå vidare till kommunfullmäktige som tar ett slutgiltigt beslut. 20 min innan KS skulle börja så kommer ett papper från s, v och mp med fem punkter. Dels sa de ja till vårat förslag angående flygplatsen, sen ville de utreda tre punkter och ville också tillföra barn- och ungdomsnämnden fem miljoner kr.

Om detta var ett bud till oss, eller vad det var visste vi inte. Men någon form av bud visade det sig vara. Vi strider hårt för att få mer pengar till grundskolan där s, v och mp vill skära ner med 163 mkr de kommande fyra åren och fem mkr verkade ju vara ett steg i rätt riktning - men pengarna skulle inte gå till grundskolan meddelade man. Lars Stjernkvist (som nyss gick förbi, vilsen i Rådhuset som vanligt) öppnade dock lite, lite på dörren om att någon krona kanske kunde gå till grundskolan.

Det känns fortfarande som ett spel för galleriet från deras sida. Man säger i tidningarna att man vill ha breda överenskommelser men det är vi som måste ta initiativ och bjuda in dom. På de två mötena kommer inget konkret fram. Nu i sista sekunden kastar man fram något halvhjärtat.

Vi ska prata oss samman och se om det går att få mer pengar till grundskolan, annars är det helt ointressant med en uppgörelse.

Inga kommentarer: