2007-01-26

Go Lindh!

Håkan Lindh är kollega till mig, aktiv i folkpartiet i Skellefteå och ny i fp:s partiledningen. Ett grymt bra val! Håkan är förutom en jäkla trevlig prick en stor inspirationskälla för mig och för hela folkpartiet Norrköping. Han besökte oss för snart två år sedan och berättade om den resa folkpartiet i Skellefteå gjort, från minsta borgerliga parti till största.

Men sin lugna norrländska, stora portion humor och lika stora portion sunda förnuft blir han alldeles lysande i partiets högsta ledning. Stort grattis Håkan, men ännu större grattis till folkpartiet!

3 kommentarer:

bertil sa...

FPs framgångar i Skellefteå får tillskrivas flera konton och det inte minst viktiga är att kommunens massmedia backar upp fp-politiken. I Norrköping ser horisonten helt annorlunda ut, där kämpar alla andra politiska krafter än moderater och sossar i kraftig massmedial motvind. Folkbladets attityd till sossarnas grönröda stödpartier är dessutom långt mer accepterande än NTs attityd till andra borgerliga partier än moderaterna, en troligen inte helt oväsentlig aspekt av hur det politiska landskapet i Norrköping ser ut. NT kämpar vidare för en socialistisk majoritet i kommunfullmäktige och dess politiska skribenter uppskattas av sossarna som deras alldeles egna "nyttiga idioter". Men sådant är livet, för det mesta ganska kul.

dcardell sa...

bertil: På vilket sätt skulle NT främja en "socialistisk" majoritet i Norrköpings KF? Vidga mina vyer.

bertil sa...

dcardell: NTs politiska redaktion har en övervägande kritisk inställning till andra borgerliga partier än moderaterna men en alltid högst hovsam inställning till moderaterna.

Denna helhetbild främjar en socialistisk majoritet i Norrköpings KF därför att moderaterna inte utgör ett alterativ för många av de som potentiellt röstar (s). Får de då ständigt läsa vilken usel politik som bedrivs av andra borgerliga partier än (m) så blir deras val enkelt. Det blir (s).

Därför är NTs politiska redaktion sossarnas "nyttiga idioter", en av orsakerna till att Norrköping har en socialistisk majoritet.