2007-01-08

Nordman varnar för höjda studenthyror

Robert Nordman (fp) och Hanna Österman, liberala studenter, varnar i NT idag för höjda hyror även för studenterna i Norrköping efter kommunledningens beslut att i sista sekund stoppa den viktiga försäljningen av fastigheter i Hyresbostäder.

"En ideologisk låsning hotar kosta studenter i Norrköping mycket pengar. Turerna kring huruvida Hyresbostäder ska få göra det som är ekonomiskt sunt för hyresgästerna, eller det som enligt vänsterstyret är ideologiskt korrekt, hotar även StudentBo.

Eftersom bolaget nu inte verkar få sälja av en del lägenheter måste hyrorna ses över. Redan där kan följden bli katastrofal, men det finns en stor risk att det dessutom påverkar andra hyresvärdar. Antingen kommer de känna sig tvungna att hänga med i utvecklingen, eller så kommer de se chansen att konkurrera ut StudentBo och med det förvärra Hyresbostäders problem.

Man kan också undra vad nuvarande bostadsgaranti spelar för roll om ingen vanlig student har råd med hyran. Som liberaler vill vi se fler studenter i Norrköping, inte färre, som detta leder till."

Inga kommentarer: