2007-01-20

Rasisterna på Gustav Adolfskolan

Det hör man ju på namnet att personalen på Gustav Adolfskolan måste vara rasister. En krigarkonung, patriotism och nationalism. Inte är det förvånanade alltså att rektorn på skolan nu beslutat att bara svenska ska pratas på skolan. Han måste vara rasist ut i fingerspetsarna.

Eller så kan det vara så att han bara försöker få ordning på en skola i desperat kris. Skolan har fått stängas efter att elever skjutit raketer inomhus. Nu måste det bli ordning och reda på skolan och strängare ordningsregler införas. En del i det är såklart att man förutom gemensamma värderingar och regler också har ett gemensamt språk. Det innebär ju inte att, som BO menar, att barn med utländsk bakgrund diskrimineras. Tvärtom ökar deras chanser att komma bra in i det svenska samhället om man behärskar det svenska språket. Det betyder ju inte att man alltid ska prata svenska, det kan vara viktigt att få prata sitt ursprungsspråk när man lär sig svenska och andra ämnen. Men vikten av att kunna svenska är enormt stor. Utan svenska står du utanför en stor del av samhället.

Personalen på skolan är inte rasister. De vill barnen väl och måste få ordning på skolan. Och så vill jag bara påpeka - exakt samma sak har hänt, men i mindre skala. Ektorpsskolan stängde för ganska prick ett år sedan i tre dagar efter att elever, just det, skjutit raketer inomhus!

9 kommentarer:

Thomas H sa...

Förbjud också deras försäljning och tillverkning av raketer. Annars får vi snart böja oss i fruktan, såsom Moses folk nu gör, i landet Abraham erhöll av Gud.

D Cardell sa...

Lästips för den ironiske, och likaledes vetgirige (?), politikern: Philomena Esseds 'Understanding Everyday Racism', se främst det inledande teorikapitlet. Handlar om strukturell rasism i förhållande till personliga uttryck. Kanske kan vara något som utgångspunkt för vidare diskussioner om det problematiska begreppet rasism.

sidekick sa...

så språkförbud kommer göra att raketera inte skjuts inomhus? Det var riktigt jävla dumt... men tro på det om du vill.

Tänker du någonsin Mattias? Det verkar inte så? Oavsett vad förslaget kallas, rasisistiskt eller inte, så är det helt jävla superpuckat. För de konkreta effekter som det kommer få som vida kommer överstiga att elever bara pratar svenska. Tvång tvång tvång, många fd folkpartister jag pratat med skäms grundligt för den utveckling fp tagit och säger att de aldrig oavsett kan rösta på fp. Så går det också bakåt för förlorarna i fp.

Mathias Sundin sa...

För det första tycker jag att du ska uppträda bättre, du har ett ordbruk som inte är värdigt en vuxen människa.

För det andra, menar du att du är bättre på att bestämma det än personalen på skolan? De måste vara superpuckade alltså.

Och tror du på fullt allvar att detta är ENDA åtgärden de försöker med?

Och om nu de tycker det är ett problem att barn mobbas, att sånt här planeras och det allmänt försvårar läget på skolan, ska då ändå inte lärarna och personalen få bestämma att vilket språk som ska talas på skolan?

Ska du som politiker FÖRBJUDA lärarna att bestämma på skolan? Du menar att vi förespråkar förbud att det på något sätt inte skulle vara liberalt. Hela den liberala grundideologin (som är grunden för de mänskliga rättigheter) bygger på förbud - förbud att göra saker mot andra människor.

Jag tycker lärarna ska ha befogenheter att bestämma en hel del på de skolor de jobbar på. Vad tycker du?

embryo sa...

jag trykcer man ska tillåtra enkom elverna att tala latrin

eftrersom ska vi levra på medeltiden kan vi göran det ordenteligt det säjer jag nu

yo

támdiu discendum est quámdiu vivas

FearTec sa...

jag går på den skolan :D

Anonym sa...

ga skolan är en jätte bra skola o ingen e rassist

Anonym sa...

ga skolan är en underbar skola, att man inte får prata andra språk än svenska är nte för att personalen är rasistisk för helvete , det är för att ingen elev ska mobbas , eller att lärarna ska känna säg otrygga , men du kan tro va i helvete du vill !!!

Mathias Sundin sa...

Anonym: Testa att läsa hela inlägget...