2007-02-05

Sparsamma folkpartiet

Efter dagens kommunstyrelse var det tydligt vilket parti som, i alla fall för dagen, var sparsammast. Jag tycker att vi ska satsa pengar på kommunens kärnverksamhet, skola och omsorg. Sen finns det andra viktiga saker också, som vägar, kommunikationer, idrott och annat, men huvudfokus ska vara på skola och omsorg.

Därför sa folkpartiet idag på KS nej till ett medborgarförslag om att bygga affischeringspelare och nej till att ta bort parkeringsavgiften för miljöbilar. Vi ska också nej till att kommunen ska ställa krav på kollektivavtal vid upphandlingar. Det bästa och billigaste alternativet ska gälla, för det mesta kommer det innehålla kollektivavtal, men inte alltid.

Att säga nej till affischeringspelare och avgiftsfritt för miljöbilar kan tyckas snålt och kortsiktigt, men är precis tvärtom. Det är inga enorma summor vi pratar om, för affischeringen kanske några hundratusen och för miljöavgifterna minst en halv miljon per år. Men lägger man ihop alla dessa småutgifter under tio års tid så lovar jag er att det rör sig om en ofantlig mängd miljoner. Därför är det viktigt att se till det stora perspektivet, till helheten. Då prioriterar folkpartiet skola och omsorg.

I frågorna om affischeringspelare och avgiftsfri parkering var folkpartiet ensamma, inget annat parti stödde vår linje. Desto viktigare alltså.

Inga kommentarer: