2007-03-26

Måndagar

Brukar ju vara rätt sega och dessutom fick man ju gå upp en timme tidigare i morse, men det är ändå en härlig dag. Ganska kallt när jag promenerade till jobbet i morse, men underbart fint väder nu på lunchen. Testade ett nytt lunchställe, Bomullsfabriken. Dyrt, bara hyfsad mat och fullt med flashiga människor. Dit går jag nog inte så ofta.

I eftermiddag och i kväll är det kommunfullmäktige. Ganska få ärenden. Jag har dock ställt en fråga till Lars Stjernkvist som jag hoppas blir besvarad idag. Den lyder:

Tror du inte att rektorer och personal är kapabla att själva fatta beslut om godisförbud?

Tydligen inte, eftersom han föreslår att politikerna ska fatta sådana beslut. Ska bli intressant att se hur han formulerar sig, han som säger att han inte alls kommer med pekpinnar.

Dessutom tänker vänsterkartellen ikväll återigen försöka rösta igenom ett olagligt förslag. De vill ha en tredje vice ordförande i två nämnder. Båda ska besättas av miljöpartister. Men kommunallagen säger tvärnej. Det är tillåtet med två vice ordförande, inte fler. Detta är såklart vänsterkartellen fullt medvetna om. Vid förra mötet tänkte de rösta igenom det ändå men vi skickade tillbaka det. Gör om gör rätt, ungefär. Dom gjorde inte om och gjorde inte rätt. Vi får se hur det går ikväll.

Inga kommentarer: