2007-04-22

Hemma igen

Väl hemma igen kan jag summera en mycket givande och rolig helg. Middagen igår var skoj som attan, pratade med massa folkpartiklar från högt och lågt. Maria Möller som underhöll var lysande. Hennes imiation av Carola går inte av för hackor. Örebros KS-ordförande Staffan Werme värmde upp innan henne med sång och spex.

Idag på förmiddagen var jag på ett seminarium om landstingets utveckling i Halland, där de nu inför riktig valfrihet inom vården. Väldigt förenklat är det ett friskolesystem fast inom vården. Alla som uppfyller vissa kriterier får etablera exempelvis en vårdcentral och halläningarna får välja helt fritt. Mycket intressant och flera folkpartister från landstinget i Östergötland var på plats. Hoppas vi får se lite action i frågan.

Sen talade Nyamko Sabuni och Janne Björklund. Båda var bra men Janne fullständigt lysande. Empatisk, rolig och stentuff mot sossarna. Han rev ner några rejäla applåder. Utan tvekan den bästa retorikern i partiet och dessutom den mest handlingskraftiga ministern.

Inga kommentarer: