2007-04-21

Speciallärare och krig på riksmötet

Två dagar av folkpartiets riksmöte är till ända, en dag och en middag ikväll återstår. I fredags träffades gruppledare för en riktigt bra mediautbildning, samtal med Lars Leijonborg och fokus på vårkampanjen "Kunskap lyfter Sverige". Idag har övriga folkpartister anslutit, bland annat halva KF-gruppen från Norrköping.

Flera seminarier, där jag besökte ett med Karin Pilsäter och Magnus Henreksson, professor på Handelshögskolan. Han deltar som expert i en arbetsgrupp inom partiet som tittar på hur vi ska få en friare och växande medelklass i Sverige. Mycket intressant. Han har bland annat skrivit om jämställdhet som verkar spännande.

Lars Leijonborg inledde riksmötet idag med ett anförande. Inte lika bra som på landsmötet 2005 men visionärt och bra. Han levererade en nyhet, att speciallärarna kommer tillbaka. För det fick han talets största och längsta applåd. Den näst största applåden kom efter att han tydligt deklarerade att folkpartiet och regeringen tydligt försvarar Sveriges insats i Afganistan. Ett misshandlat folk som nu vänstern vill stjälpa över ända bara för att USA finns i landet. Speciallärare och krig alltså.

Nej, faktiskt var talets klart största och längsta applåd efter att det var genomfört. Lars Leijonborg fick en stående ovation som pågick så länge att han själv fick tysta ner den. Läser man Expressen, DN, SvD och andra tidningar verkar det som om Lars är hatad och bespottad i partiet (även om de är lugnare idag). Så är det definitivt inte. En del tycker att vi behöver en ny partiledare, men få ogillar Lars.

Nu ska jag pudra näsan inför middagen.

Inga kommentarer: