2007-04-07

Skola i Folkbladet också

Det var inte bara i NT jag hade en artikel utan också i Folkbladet ser jag. En kort insändare som svar till Eva Edgren och Teresa Carlvalho som svarade mig häromdagen. Insändaren i Folkbladet lyder som följer:

"Eva Edgren och Teresa Carvalho skriver i Folkbladet den 4 april att "vi vill bestämt ta avstånd från folkpartiets och regeringsalliansens recept på hur vi ska lösa detta problem". Problemet är alltså skolans problem där vi har de stökigaste klassrummen i västvärlden, mest skolk, flest sena ankomster, grövst språkbruk och sjunkande resultat.

Socialdemokraterna säger nej till följande: Ett nytt betygssystem med fler steg och betyg från år 6, en reformering av gymnasiet, en ny lärarutbildning, en statlig satsning på lärarnas kompetensutveckling, en ny yrkeshögskola, ny intagningsregler till högskolan, en ny skollag som ger lärare rätt att exempelvis beslagta ringande mobiltelefoner - och så vidare. Är det ett vallöfte från (s) att stoppa alla dessa reformer om ni vinner valet 2010?

Och vad är (s) egna förslag? Efter 12 års vanstyre av svensk skola så sammanfattas deras egna förslag i noll konkreta idéer och en himla massa fina ord. Dessutom satt både Eva och Teresa i kommunfullmäktige och röstade för nedskärningar i grundskolan på över 150 miljoner kr de kommande fyra åren. Förklara gärna för mig hur det för oss närmare en skola som verkligen är för alla."

Inga kommentarer: