2007-05-03

Ullenhag på DN Debatt, igen

Folkpartiets partisekreterare skriver på DN Debatt idag igen. Man kunde ju få hicka för mindre, men denna gång är det tillsammans med de tre andra partisekreterarna. Och till viss del är den ett svar på Ullenhags attack på centern. De skriver att alla fyra partier ska utvecklas för sig och att det i grunden är något bra. Självklart.

Det som står i ingressen gillar jag inte, men det som står i slutet är utmärkt. Vi börjar från början.

"Alliansens partisekreterare vill ta död på spekulationerna om att det borgerliga regeringssamarbetet ska utvecklas till partisammanslagningar eller en valallians."

Så står det i ingressen, men jag hittar det inte i brödtexten. Kan vara DN som vrider till det. En valallians tror jag nämligen är något alldeles utmärkt. Alla partier ställer upp under beteckningen "Allians för Sverige", men med olika listor. Så det är fyra partier, men samarbetet fördjupas ändå.

Okej, slutet då:

"För väljarnas skull hoppas vi att det inför valet 2010 finns två tydliga regeringsalternativ. Vi har vårt, Allians för Sverige. Vår fråga riktar sig nu till Mona Sahlin, Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Lars Ohly: Förmår ni presentera ett gemensamt och hållbart alternativ eller kommer ni att agera som tre olika partier som inte ger några gemensamma svar?"

Igår presenterade (s) och (v) budgetförslag som till stora delar skiljer sig åt. Det kan vara okej, men var finns de gemensamma förslagen, den gemensamma politiken, var finns uttalandet om att vi sitter i regeringen tillsammans?

Inga kommentarer: