2007-09-21

Hyckleriet har fått en ansikte

Jag vaknade klockan 6 och slog på TV:n men vaknade inte riktigt till fören Pär Nuder och Anders Borg drabbade ihop i SVT. Borg menade att det politiska hyckleriet nu hade fått en ansikte: Pär Nuder.

Anledningen till det var att han i går i riksdagen stod och dömde ut regeringens förslag om att begränsa möjligheten att för nästan all oändlighet stämpla upp från deltid till heltid. Precis samma förslag har Pär Nuder fört fram i budgetförhandlingar med vänstepartiet och miljöpartiet, som sa nej. Nu är detta, enligt Nuder, alltså utslag av en hemsk borgerlig politik där enda syfte är att göra människor illa. Vad var det Pär Nuder ville när han föreslog det? Anledningen till förändringen är att a-kassan är en omställningsförsäkring från ett jobb till ett annat, inte ett permanent sätt att försörja sig. Gör man inte dessa förändringar så förstörs systemen i grunden.

Nuder blev helt vild och ville absolut inte prata om de 12 åren av socialdemokratiskt misslyckade som alliansregeringen nu får städa upp efter. Han menade sedan att han hade skapat 93 000 jobb 2006. Borg påpekade att det var konjunkturen då Nuder började raljera om att Borg tydligen fick något gratis av konjunkturen. Ingen har förnekat att en god konjunktur skapar många jobb, men det vi ser är att regeringens åtgärder gör att många fler människor får jobb än vad som hade varit med socialdemokratisk politik. Det finns siffror på mellan 75 000 - 150 000 extra jobb tackvare regeringens politik. Människor som fortfarande hade funnits i utanförskap om Pär Nuder vunnit valet.

Inga kommentarer: