2007-09-17

Vilken härlig morgon!

Finns det något bättre sätt att vakna upp än att slå på TV:n och se Janne Björklund och de andra tre partiledarna i morgonsoffan (okej, det kan finnas bättre sätt, men ni fattar poängen). Först var de i SVT och en halvtimme senare i TV4. Janne skulle nollas idag sa han.

Precis som Alliansen skriver i sin vitbok över första året så har luften blivit lättare att andas. Det var väldigt tydligt min känsla inte minst under hösten direkt efter valvinsten. En ren fysisk känsla. Alla dumma beslut som togs i tid och otid, onödiga dumma beslut, togs nu inte längre, de revs i stället upp. Det lättade trycket om mitt bröst.

Det ska bli härligt att åka upp och fira Alliansen en kort stund i dag. Som Janne sa på landsmötet har det varit mycket verkstad och lite snack från regeringen, till skillnad från den gamla där det var mycket snack och lite verkstad. Mona Sahlin personifierar det i allra högsta grad. Nu måste regeringen dock bli bättre på att samtidigt som verkstaden fortsätter förklara och berätta om vad de genomför för politik. Fredrik Reinfeldt vittnar i DN om att många låginkomsttagare inte tror att de fått mer pengar kvar efter att skatten är betald. Ett tydligt tecken på bristande kommunikation.

För övrigt börjar det bli ganska tjatigt, Janne Björklund får högst betyg igen när DN sätter betyg på ministrarna, en femma. Bara ytterligare en minister klarar det.

Inga kommentarer: