2007-10-09

Kaffepaus

Första timmen har vi gått igenom regeringens budget och dess inverkan på vår kommunala ekonomi. Det är en väldigt trevlig läsning för hela KS även vänsterkoalitionen jobbar hårt för att hitta negativa saker. Skatteintäkterna ökar kraftigt tackvare fler i arbete och även statsbidragen ökar med upp mot 40 mnkr under perioden, jämfört med de siffror vi hade i våras.

Vi ska nu efter fikat få genomgång av löneavtalen som kommer kosta den offentliga sektorn väldigt mycket pengar. Utan de stora ökade skatteintäkterna skulle det innebära kraftiga nedskärningar, nu slipper vi nog det mesta av det.

Jag läser i SvD att miljöpartiet går till hårt angrepp på vänsterpartiet. Läs bara det här som Peter Eriksson säger om Lars Ohly:

"Och jag blev uppriktigt chockad när jag fick höra att han grät när Berlinmuren föll. En sådan lyckodag för Europa. Då är det något som är lite konstigt."

Tänk nu på att det är dessa kommunister som miljöpartiet samarbetar med i Norrköping i koalition med socialdemokraterna. De är inte vettigare är än vad Lars Ohly är.

Det trista för Peter Eriksson, hur vettiga synpunkter han än har om Lars Ohly, är att han är beroende av honom.

Inga kommentarer: