2007-11-01

Bra dag

Sitter kvar på Rådhuset, men snart dags att åka hem. Kom precis från ett bra fp-möte som föregicks av ett ganska roligt KF. Vi debatterade mobbing där vänsterkoalitionen har trixat med en motion från moderaterna. De vill i motionen se till att vetenskapligt beprövade motioner används i skolorna, precis som Janne Björklund snabbt bestämde efter valet.

Vi vet nämligen att andelen barn som känner sig mobbade legat på samma nivå de senaste tio åren. Därför agerade regeringen snabbt. För när det kommer till mobbingbekämpning är Sverige ett u-land. Nästan alla skolor har mobbingplaner men få vet om de fungerar. Viljan finns men man famlar i blindo. Men det finns vetenskapligt beprövade metoder som vi vet funkar.

Det föll dock inte riktigt Lasse Stjernkvist på läppen. Han vill ha beprövade metoder, men inte nödvändigtvis vetenskapligt beprövade. Med andra ord, precis samma läge som i dag. Jag undrar om Stjernkvist tycker att det räcker att läkaren han går till när han blir sjuk håller sig med beprövade metoder, men inte vetenskapligt beprövade? Skulle inte tro det. Varför ska någon annan standard gälla mobbade barn?

Vänsterpartiets huvudsakliga del i debatten var att de attackerade regeringen för att de har gjort det tillåtet att flytta mobbare. Varför ställer de sig på mobbarens sida? Varför är det huvudsakligen deras väl de tänker på? Om skolan inte, som en sista åtgärd, kan flytta en mobbare så blir det det mobbade barnet som måste flytta. Vilken värld lever vänsterpartiet i?

Nä, nu ska jag åka hem.

Inga kommentarer: