2007-11-24

KomJobb och Gå vidare

Under onsdagen besökte jag KomJobb och fick träffa fyra engagerade personer som jobbar där. Som vanligt kan jag tillägga. Överallt på mina besök träffar jag på dessa människor och det är otroligt häftigt att se detta engagemang så brett inom den kommunala verksamheten.

KomJobb är numera två delar. En del som de kallar Gå vidare, vilket är en kortare insats även för de under 40 år (KomJobb är för de över 40). De jobbar med varje individs utveckling och söker inte bara jobb som finns utannonserade, utan skickar även intresseanmälningar till andra företag. De flesta jobb tillkommer ju faktiskt på det sättet. Den första fasen av Gå vidare är fyra veckor, men kan förlängas med praktik i max 12 veckor.

Själv KomJobb är som sagt en längre åtgärd, ett år max. Här handlar det mer om att få folk på fötter och bli bättre förberedda på arbetsmarknaden.

Gå vidare påminner väldigt mycket om Allians för Norrköpings förslag om ett jobbcentrum för människor med försörjningsstöd. Där ska man spendera ett antal timmar i veckan med att söka jobb, utbilda sig, bli coachad och få lite rutiner. Ett Gå vidare i större omfattning.

Kommer gärna tillbaka och besöker Gå vidare lite senare när de hunnit igenom några kullar. Den första är precis klar nu.

Inga kommentarer: