2008-01-28

Bara att lämna tillbaka pengarna då

Feministiskt Initiativ ska ställa upp i Europaparlamentsvalet och i riksdagsvalet. Förra året fick de "jämställdhetspengar". Förtäckt partistöd menade många. Nej då menade Fi, de var inte längre något politiskt parti. Men nu är de det igen, och pengarna måste alltså lämnas tillbaka omdelbart.

5 kommentarer:

John Berg sa...

Fi väntade med att deklarera deltagande i kommande val till 2008 eftersom partiet därigenom inte skulle behöva återbetala partiets ohederliga partistöd.

Läs mer om Fi och partiets bidragsfusk på min blogg, Artikel 19.

Artikel 19, Feministiskt initiativs bidragsfusk:
http://artikel19.blogspot.com/2008/01/feministiskt-initiativs-bidragsfusk.html

Birger Östberg sa...

Du utgår från felaktiga uppgifter. Att de vidarebefordrats av media gör inte att de blir riktigare. Vi i Feministiskt initiativ har inte lovat att aldrig mer ställa upp i val. Vi fick ett bidrag 2007 som var villkorat till att vi inte under 2007 fattade beslut om att ställa upp i val. Något sådant beslut fattades heller inte under 2007, och pengarna har använts till det de var avsedda för: folkbildning och folkrörelse.

Det är inte heller någon självklarhet att vi på årets kongress beslutar oss för att ställa upp i val. Styrelsen var inte enig i sitt beslut. Om vi nu i maj ändå beslutar om att ställa upp i kommande val så kommer vi självklart inte att kvittera ut något statsbidrag för kvinnors organisering för 2008, eftersom reglerna för det bidraget inte är förenliga med ett sådant beslut.

Om du vill ha mer kunskapsunderlag i denna fråga rekommenderar jag att du läser vårt pressmeddelande och Frågor och svar från den 16 april förra året:http://www.feministisktinitiativ.se/pressmeddelanden.php
(Välj pdf-filen under rubriken 16 april.)

Mathias Sundin sa...

Så då skulle folkpartiet kunna göra samma sak med massa föreningar. Ta emot bidrag bara för det året, sen ställa upp i samma val.

Pinsamt är bara förnamnet på Fi:s omoral.

Anonym sa...

Jamen vad lämpligt då att det inte var några val 2007. Hycklar är vad ni är, och bidragssnyltare! Där försvann alla illusioner om att ni inte var ett vänsterparti!

John Berg sa...

Östbergs ständiga hänvisning till ett pressmedelande innehållande politisk rappakalja gränsade till ren dumhet. Fi:s presstalesman, Birger Östberg, postade ovanstående dementi i ett otal inlägg runtom i bloggosfären. Tydligen fick partiets propagandaavdelning med fd vänsterpartisten Östberg i spetsen eld i baken med anledning av uppgifterna om Fi:s bidragsmygel. Läs om Fi:s bidragsfusk på min blogg, se länk i föregående kommentarsinlägg.

Fy skäms Fi!