2008-01-27

Härligt oförutsägbart i USA

Barack Obama överraskade inte genom att vinna i natt, utan med hur stort han vann. Det var en överlägsen seger och opinionsundersökarna hade mer fel nu än när de missade Hillary Clintons vinst i New Hampshire.

Om ett par dagar röstar republikanerna i Florida. Där leder John McCain knappt över Mitt Romney. Men kanske kan Rudy Giuliani överraska från sin tredjeplats?

Newcastle förlorade visserligen i går mot Arsenal, men det får ändå räknas som ett fall framåt. Första halvlek bjöd på det bästa spelet på länge från de svartvita.

Snart dags för en stund på gymmet. Därefter Henrik Bachners föreläsning på Arbetets musuem och ännu lite senare gudstjänst i synagogan och fackeltåg. Ser att Janne Björklund talar på Förintelsens minnesdag i Stockholm ikväll.

Det pratas en del om att de stora etableringarna på Ingelsta slår ut småhandlare. Det kan säkert ske här och där, men det är ju därför att folk uppenbarligen hellre handlar på de nya ställena. Och i NT kan man läsa att småhandlarna inte alls behöver slås ut. Konkurrens är bra för oss konsumenter och driver utveckling framåt.

Inga kommentarer: