2008-01-29

Konstig vänsterkoalition

Kollegan Stjernkvist (s) tycker att vi i oppositionen är konstiga. Han menar att han i går kunde visa upp förbättrade resultat i skolan. Det gjorde han också och visade upp så kallad Salsa-statistik. En statistik som tar hänsyn till föräldrarnas utbildning, invandrarbakgrund med mera. Ett bra verktyg som nyanserar resultatet en skola presterar.
Men det ger inte hela bilden och är inte det viktigaste verktyget. Det viktigaste är såklart själva resultatet. Hur många blir behöriga till gymnasiet och hur många blir det inte. På detta område går Norrköping kräftgång och backade förra året till en väldigt dålig nivå.

Han menar också i sin blogg att vi kritiserade fokuset på resultaten. Det hörde jag ingen som gjorde, men kanske missade jag något inlägg. Jag gjorde det inte i alla fall. Det är utmärkt att Stjernkvist ansluter sig till folkpartistisk politik där resultaten står i fokus.

Det jag kritiserade igår och idag i tidningarna är att man fullständigt ignorerat skolans ordningsproblemen i programmet. Det säger sig självt att det är svårare att lära sig i en stökig miljö än en lugn. Ska vi få upp resultaten och återskapa en kunskapsskola så måste vi ha ordning och reda.

Det missar vänsterkoalitionen och det om något är konstigt.

Inga kommentarer: