2008-02-11

Engelskprov

I eftermiddag ska jag ha prov i engelska. Det var minst sagt länge sen sist. Testet är inledningen på en kurs i engelska som jag ska gå under våren. Utbildarna vill se vilken nivå vi ligger på för att kunna anpassa utbildningen efter oss. Lite pirrigt är det allt.

I övrigt är dagen full av småplock. Massa småsaker, viktiga var och en för sig, som jag måste hinna med.

På morgonen har vi haft Alliansmöte som vi har varje måndag. Vi måste bland annat omförhandla en del platser i kommunens bolag eftersom sammansättningarna av styrelserna ändras.

Debatten mellan Östros och Borg var väl inte tidernas mest intensiva. Det var monologer som ibland överlappade som Widar Andersson skrev.

Läser i NT om ökade kostnader för skadegörelse på skolorna. Återigen ligger Ektorpsskolan illa till. Djäkneparksskolan är ett positivt exempel. Det pratas ofta om kameraövervakning. Det kan säkert verka positivt men är inte lösningen på problemet. Det är de grundläggande värderingarna. Vuxenvärlden måste bli tydligare. Ett ordningsbetyg är ett led i en sådan tydlighet och förbättrad diskussion kring värderingsfrågor. Men vänsterkoalitionen har röstat nej till folkpartiets motion. Istället gör man...vadå?

Inga kommentarer: