2008-02-07

Klimatet

Är ingen höjdare just nu. Grått och trist, men i alla fall plusgrader. Jag är nu återigen på svensk tid. Börjar bli för gammal för uppesittarnätter, men kul var det!

Innan uppesittarnatten och presidentvalet var jag i Linköping för folkpartiets klimatsamråd. Partiledningen har skickat ut frågor ang. klimatet som de vill att vi vanliga dödliga svarar på. Det blev en oerhört rolig och bra diskussion. Vår ordförande Karin Granbom har nu det tvivelaktiga nöjet att försöka sammanfatta våra åsikter.

Appropå klimatet hade Haralampos Karatzas, Lampan kallad, en lysande debattartikel inne i NT igår. Med tanke på ämnet kan man även kalla den strålande:

"En utvecklad kärnkraft framöver, vilket fp föreslår, skulle dessutom ytterligare bidra till att Sverige når målet om sänkta koldioxidutsläpp till 2020. Det skulle även möjliggöra export av energi till kolkraftsberoende länder. Istället vill mp lägga ned den i stort sett koldioxidfria kärnkraften. Det skulle innebära att Sverige måste importera motsvarande el från våra tio reaktorer från till exempel polska och danska kolkraftverk, med ökade koldioxidutsläpp och högre elpriser som följd. Det är inte en konstruktiv miljöpolitik, men dock miljöpartiets."

1 kommentar:

Haralampos sa...

Det var en värmande, eller ska jag säga strålande, komplimang. Tack :-)

Inlägget var mest menat att i konstruktivt syfte visa på luckorna i mp:s resonemang