2008-02-10

Söndag med Truman

Det har varit en föredömligt lugn söndag. Lite tvätt, lite städ och en hel del tid åt att läsa och titta på Sopranos. Kollar serien från början. Jag läser en tjoock bok om president Harry S. Truman. Har idag klarat av kapten Trumans tid som befäl över en artilleritrupp under första världskriget och hans första politiska uppdrag. County commissioner, vilket faktiskt är den engelska översättningen av kommunalråd/oppositionsråd.

Ny opinionsundersökning idag, men man får aldrig vara helt nöjd. Alliansen minskar avståndet rejält till oppositionen, men folkpartiet tappar. Tidigare har folkpartiet legat ungefär på valresultatet medan Alliansen legat sämre till. Det nya beygssystemet hann dock inte komma med i undersökningen. Vi får se om denna undersökning bekräftas i andra.

En sak som man fick med i undersökningen var kalabaliken runt Pär Nuders flytt till gubbhyllan. Nu ska jag kolla när efterträdaren Thomas Östros debattera med min favoritmoderat Anders Borg.

1 kommentar:

Berra sa...

Det alldeles självklara åtgärden att polishämta skolkande elever verkar uppröra en del...trots att de inte samtidigt ger ett alternativt förslag.

Kanske tycker de som inte gillar polishämtning att vi skall avskaffa skolplikten?

Lagar som inte backas upp av myndigheterna underminerar rättssamhället. Avveckla sådana lagar. Eller använd polisen.