2008-11-17

Många skratt

Det var en god stämning och väldigt många skratt ikväll på en välbesökt KF-grupp i fp-lokalen. Vi valde två nya ersättare till barn- och ungdomsnämnden och vård- och omsorgsnämnden i form av Joakim Härdner, LUF-ordförande, och Sylva Hedell, ordförande för Liberala seniorer i länet. Vi toppar laget, som gamla statsministern skulle sagt. Dessutom blev Ingemar Rahm utsedd till nämndeman i tingsrätten.

På nästa KF kommer vår motion om införande av trygghetsboende upp. Vänsterkoalitionen säger nej. Ett mycket, mycket märkligt beslut. Trygghetsboende kan liknas vid den gamla tidens ålderdomshem. En plats dit man kan flytta även om man inte är så sjuk att man får plats på ett äldreboende. Det finns gemensamma lokaler och nära till hjälp och stöd. En ökad trygghet för den som är gammal och ensam. Hur kan man anse sig ha råd att bygga om Idrottsparken för 300 miljoner kronor, men samtidigt inte ha råd med detta? Det är en orättvis politik.

Anders Borg och regeringen varnar nu för mycket allvarliga tider för Sverige. Jag känner tyvärr inte att Norrköping är redo att möta krisen. Norrköpingsborna har alltid rest sig ur askan, men kommunledningen har gjort att kommunen står illa rustat. Vi kommer alla behöva hjälpa till för att linda skadorna av smällen.

Inga kommentarer: