2008-12-04

Företagarfrukost

Jag klev upp okristligt tidigt i morse för att vara med på en företagarfrukost på Scandic Hotel Nord, ute vid Ingelsta. Företagarna verkade dock pigga och nytra, uppenbarligen blir man bortklemad som politiker.

Som Niklas Frykman skrev en gång från en liknande frukost så diskuterades naturligtvis nya sätt att suga ut arbetarklassen. Rummet var fullt av vidriga kapitalister. Som en som jobbat utan lön i några månader eftersom det tog så lånt tid innan Skatteverket betalade tillbaka den skatt han hade betalat in för mycket av förra året.

Nätverket heter BNI och är ett koncept för att utbyta kontakter. De träffas varje vecka och berättar om det är någon speciellt kontakt de söker, eller om det har något att erbjuda de andra.

Jag var inbjuden av Sverker Wadstein, tidigare gruppledare för folkpartiet, som numera driver företaget Bra Relationer. Ni känner säkert igenom honom från radio och tidningar där han förekommer flitigt som relationsexpert.

Kul att vi har fått lite fler bloggkollegor från Söderköping och Finspång också. Ska bli roligt att höra lite mer från den politiska vardagen i dessa två grannkommuner. Jag satt på frukosten bredvid en företagare från Finspång och en från Söderköping. Vi pratade bland annat om vikten av bättre kommunikationer mellan kommunerna.

Inga kommentarer: